2015 m. gegužės 26 d.

Kavos pyragas



sviestas (150 g)
kiaušiniai (4 vnt.)
cukrus (270 g)
vanilinis cukrus (1 šaukštas)
kepimo milteliai (1 šaukštas)
kvietiniai miltai (300 g)
šaltas pienas (200 ml)
šiltas pienas (50 ml)
kakavos milteliai (3 šaukštai)
tirpi kava (1 šaukštas)
Glajui:
cukraus pudra (350 g)
vanilinis cukrus (1 šaukštas)
karšta stipri kava (3 šaukštai)
sviestas (50 g)
Arba karameliniui padažui:
grietinėlė (0,5 stiklinės)
sviestas (25 g)
rudasis cukrus (60 g)

Išlydyti sviestą ir palikti atvėsti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į kiaušinių plakinį. Tada supilti šaltą pieną ir lydytą sviestą. Trečdalį tešlos atidėti į kitą indą. Kakavos miltelius ir tirpią kavą sumaišyti su šiltu pienu. Šį skystį supilti į atidėtą tešlos gabaliuką ir gerai išmaišyti. Pusę šviesios tešlos sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, tada – tamsią tešlą ir vėl sluoksnį šviesios. Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Palikti atvėsti.
Paruošti glajų: visus produktus sudėti į puodą. Nuolat maišant kaitinti (temperatūra žema), kol susidarys tolygios konsistencijos glajus. Neužvirti!
Arba karamelinį padažą pasirinktinai: ant silpnos ugnies užvirinti grietinėlę išmaišytą su ruduoju cukrumi ir sviestu. Pavirti 3 min., po to nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti.

Iškepusį pyragą supjaustyti ir užlieti šiltu glajumi. Prieš patiekiant palikti atvėsti. Šis pyragas skaniausias ką tik iškeptas! Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.