2015 m. gegužės 16 d.

Bulvių pyragas




didelės bulvės (5 vnt.)
pienas (100 ml)
kiaušiniai (2 vnt.)
miltai (2 v.š.)
krakmolas (2 v.š.)
sviestas (50 g)
pipirai (žiupsnelis)
maltas muskato riešutas (žiupsnelis)
kumpis (120 g)
fermentinis sūris (150 g)
druska

Bulves išvirti su lupenomis. Nulupti ir, kol šiltos, sugrūsti arba sumalti elektriniu trintuvu. Tuomet supilti pašildytą pieną, plaktus kiaušinius, įmaišyti miltus, krakmolą, sudėti kambario temperatūros sviestą, pasūdyti, įberti pipirų, malto muskato riešuto ir viską gerai išsukti. Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi arba ištepti riebalais, sukrėsti dalį bulvių masės, išlyginti, dėti sluoksnį smulkiai pjaustytą kumpį ir vėl bulvių masės. Sluoksniuoti, kol sunaudosime visus produktus. Viršų pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepti 20-30 min. 180 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys. Pyragą patiekti karštą. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.