2015 m. gegužės 16 d.

Trupininis pyragas su vyšniomis


miltai (200 g)
cukrus (150 g)
minkštas sviestas (120 g)
pienas (120 ml)
kiaušinis (1 vnt.)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (žiupsnelis)
vanilinis cukrus (1 a.š.
vyšnios (500-800 g)
trupiniams:
miltai (100g)
cukrus (100 g)
šaltas sviestas (80 g)
maltas cinamonas (1 a.š.)

Orkaitę įkaitinti iki 160-180 laipsnių. Inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Kitame giliame inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Įmušti kiaušinį ir išmaišyti iki vientisumo. Vėliau dalimis palaipsniui supilti pieną, vanilinį cukrų, druską bei miltus nuolat maišant. Masė turi gautis itin puri ir kreminės konsistencijos. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą tešlą pagrindui. Vyšnias tolygiai paskirstyti ant viršaus. Trupiniams sumaišyti miltus, cukrų, maltą cinamoną, sviestą ir pirštais minkyti, kol pasidarys birūs trupiniai. Trupinius paskirstyti ant pyrago viršaus. Kepti 40-45 min. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.