2015 m. gegužės 19 d.

Lietiniai su varške ir bananais



kiaušiniai (2 vnt.)
cukrus (2 nubraukti v.š.)
aliejus (2 v.š.)
pienas (4 v.š.)
persijoti miltai (200 g)
šaltas vanduo (400 ml)
druska (žiupsnelis)
įdarui:
varškė (2 pakeliai po 180 g)
bananai (1-2 vnt.)
rudas cukrus (1-3 v.š.)

Šiuos visus ingredientus sumaišom. Tada pilam persijotus miltus ir sumaišom tirštą tirštą tešlą. Dabar jau pilam 400 ml šalto vandens (pradžioje gal pilkite 320 ar 350 ml, nes skirtingi miltai skirtingai imlūs drėgmei, o dar geriau blynų tešlai leisti pastovėti pusvalandį, kad miltai gerai išbrinktų, tuomet tešla tirštesnė ir galima daugiau vandens įpilti). Pamaišom pamaišom, pasidarom tinkamo tirštumo, bet ne per skystus. Ir viskas – kepam. 
Varškę ištrinti su bananais ir ruduoju cukrumi. Po šaukštą masės dėti ant lietinio ir užlankstyti. Apkepti įkaitintame aliejuje. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.