2015 m. gegužės 16 d.

Citrininis pyragas keptas duonkepėje

Vienas du.. Ir jau garuoja gardus skanėstas...
Galima tiekti su ledais, mėgstamu padažu, uogomis, ar tiesiog be nieko... 




plakti kiaušiniai (200 g)
cukrus (260 g)
druska (žiupsnelis)
išlydytas ir atvėsintas sviestas (90 g)
citrinos žievelė (1,5 vnt.)
citrinos sultys (1,5 vnt.)
miltai (430 g)
kepimo milteliai (3,5 a.š.)

Kiaušinius plakti su cukrumi ir druska 5 min., kol gausis baltos spalvos vienalytis mišinys. Supilti į duonkepę. Supilti sviestą. Sudėti citrinos sultis ir sudėti jos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į mišinį. Miltus į kaupą supilti mišinio centre. Nustatyti pyrago program ir laukti gardaus pyrago. Skanaus!
Patarimas. 1 vidutinis kiaušinis = 50 g.

Šaltinis: duonkepės knygelė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.