2015 m. gegužės 16 d.

Kalėdiniai sausainiai



sviestas (100 g)
rudasis cukrus (50 g)
medus (150 g)
kiaušinis (1 vnt.)
miltai (400 g)
druska (žiupsnelis)
kepimo milteliai (1 a.š.)
tarkuotas imbieras (1 a.š.)
maltas cinamonas (1 a.š.)
maltas muskato riešutas (½ a.š.) 

Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi. Turi gautis puri masė. Įmušti kiaušinį ir vėl viską gerai išplakti. Į sviesto, cukraus ir kiaušinio masę supilti medų, žiupsnelį druskos, tarkuotą imbierą, cinamoną, maltą muskato riešutą ir viską gerai išmaišykite. Į šį mišinį suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išminkyti tešlą. Išminkytą tešlą suvynioti į polietileno plėvelę ir mažiausiai 30 min. Palikti šaldytuve, kad pašaltų. Išimti tešlą iš šaldytuvo ir iškočioti ją ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 0,5 cm storio lakšto. Norima formele išpjauti sausainius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Sausainius kepkite 180°C laipsnių karštumo orkaitėje apie 10 – 12 min. Atvėsusius papuošti. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.