Skaniems ir sotiems savaitgalio pietums...
kiauliena (400g)
obuolių sultys (300-400 ml)
svogūnai (1-2 vnt.)
miltai (2 v.š.)
aliejus
druska
pipirai
čiobreliai
grūdėtos garstyčios (1 v.š.)
riebi grietinė (100 ml)
petražolės
Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pasūdyti, pabarstyti pipirais, miltais ir gerai išvolioti visus gabaliukus. Apskrudinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose. Sudėti į kepimo indą. O toje pačioje keptuvėje apkepinti svogūnų griežinėlius, kol jie suminkštės ir sukrėsti į kepimo indą (aš gaminau be svogūnų). Užpilti obuolių sultis, įdėti čiobrelio šakelę ir leisti viskam troškintis ant nedidelės ugnies apie valandą. Kai mėsa suminkštės ir padažas nuo miltų bus sutirštėjęs, įdėti šaukštą garstyčių, pamaišyti, leisti dar keletą minučių garstyčiom sušilti ir pabaigai įdėti grietinę, arba grietinėlę, kapotas petražoles ir išmaišyti. Tiekti su bulvių koše. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.