2015 m. gegužės 19 d.

Bulvių apkepas su faršu ir kopūstais


bulvės (1 kg)
kiaulienos faršas (500 g)
rauginti kopūstai (500 g)
mėsos sultinys (200 ml)
grietinė (200 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
kietas fermentinis sūris (100 g)
česnakas (2 skiltelės)
aliejus (2 v.š.)
sviestas (1 v.š.)
prieskoninių žolelių (1 a.š.)
druska
malti pipirai

Faršą apkepiname aliejuje kartu su susmulkintu česnaku, druska, pipirais. Bulves nulupame, supjaustome griežinėliais, apibarstome džiovintų žolelių mišiniu, apšlakstome aliejumi ir išmaišome. Kepimo formą ištepame sviestu ir išklojame pusę kiekio bulvių. Ant bulvių sluoksnio sudedame pusę kiekio raugintų kopūstų, toliau dedame faršo sluoksnį, vėl raugintų kopūstų sluoksnis ir ant viršaus likusių bulvių sluoksnis. Užpilui: kiaušinius išplakame su grietine, sumaišome su sultiniu, suberiame sutarkuotą sūrį ir išmaišome. Užpilame ant paruošto apkepo, dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 1 val. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.