2015 m. gegužės 19 d.

Baltųjų pupelių sriuba



baltosios pupelės (200 g)
daržovių arba vištienos sultinys (1,7 l)
druska 
baltieji pipirai
šalavijų lapeliai (8 vnt.)
česnako skiltelės (2 vnt.)
slyviniai pomidorai (3 vnt.)
alyvuogių aliejus (3 v.š.)
šviežūs (1 v.š.) ar džiovinti čiobreliai (0,5 a.š)
mažos makaronų kriauklelės (100 g)
šviežios prieskoninės žolelės

Užmerkti pupeles per naktį, o iš ryto jas nusunkti, suberti į didelį puodą ir užpilti sultiniu. Užvirti, nustatyti didelę kaitrą ir virti 10 min., paskui nugriebti paviršiuje susikaupusias putas. Sumažinti kaitrą, puodą uždengti ir virti 1,5-2 val., kol pupelės suminštės. Pupeles nusunkti, o sultinį palikti. Atidėti maždaug ¼ pupelių, kitas sužerti į trintuvo dubenėlį ir įpilti 150 ml sultinio. Trinti, kol pasidarys vientisa tyrė. Šalavijus susmulkinti. Česnako skilteles nulupti ir sutraiškyti. Pomidorus nulupti, išskobti sėklas, o minkštimą smulkiai supjaustyti. Dideliame puode įkaitinti alyvuogių aliejų ir kepti česnakus, kol pradės skrusti. Įmaišyti šaukštą smulkintų čiobrelių, šalavijus, sukrėsti pupelių tyrę ir įpilti 900 ml sultinio. Suberti makaronus, nustatyti nedidelę kaitrą ir virti sriubą 10 min. Sužerti pomidorus bei atidėtas pupeles ir virti dar 5 min., kol makaronai suminkštės. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Pagardinti šviežiomis prieskoniėmis žolelėmis. Skanaus! 
Patarimas. Tai Pietų Italijos receptas, tačiau dažnai mes jį “sulietuvinam” ir pridedam dar kubeliais pjaustytų bulvių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.