2015 m. gegužės 19 d.

Duonelė su graikiniais riešutais

vanduo (350 ml)
sausos mielės (2 a.š.)
kvietiniai miltai (250 g)
ruginiai miltai (125 g)
rupūs kvietiniai miltai (125 g)
druska (10 g)
smulkinti graikiniai riešutai (150 g)

Pašildyti 100 ml vandens iki 37 laipsnių C. Į didesnį dubenį sutrupinti mieles, užpilti šiltu vandeniu ir ištirpinti. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti vandenį su mielėmis. Mediniu šaukštu įmaišyti šiek tiek miltų į vandenį su mielėmis, kad būtų tiršta košelė. Dubenį pridengti ir palikti 20 min., kol košelė suputos ir pakils. Supilti pusę likusio vandens. Įmaišyti miltus. Pagal poreikį įmaišyti likusį vandenį, kad tešla būtų standi ir drėgna. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 10 min., kol taps lygi, blizgi ir elastinga. Palikti tešlą 5 min. pastovėti. Iš tešlos formuoti plokščią apskritimą, užberti riešutus. Perlenkti tešlą pusiau, tuomet švelniai minkyti 2-4 min., kol riešutai tolygiai pasiskirstys tešloje. Dėti tešlą į dubenį, uždengti švariu virtuvės rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje kilti 1,5-2 val., kol padvigubės. Iš pakilusios tešlos suformuoti pailgą kepalą arba galima krėsti į kvadratinę formą, tuomet bus kaip forminė duona. Pridengus rankšluostėliu palaikyti 45 min. Kildinti, kol padvigubės. Kepti 45-60 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.