2015 m. gegužės 19 d.

Rabarbarų pyragas su plutele


Pyragui:
kambario temperatūros sviestas (180 g) 
cukrus (200 ml)
vidutinio dydžio kiaušiniai (3 vnt.)
miltai (270 ml)
kepimo milteliai (1,5 a.š.)
vanilės esencija (1a.š.)
vidutinio dydžio rabarbarų stiebai (4 vnt.)
Plutelei:
cukrus (70 ml)
miltai (70 ml)
šaltas sviestas (60 g)

25cm skersmens pyrago formą iškloti kepimo popieriumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Rabarbarus nuplauti ir nulupti, supjaustyti maždaug 0,8 cm storio griežinėliais. Minkštą sviestą iki purumo išsukti su cukrumi ir vanile, įplakti kiaušinius. Po truputį įmaišyti miltus bei pusę rabarbarų. Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir užberti likusius rabarbarus.Viršutiniam sluoksniui šaltą sviestą iki trupinukų suminkyti su miltais ir cukrumi. Apibarstyti pyragą ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepti apie vieną valandą, o jei viršus ims per daug ruduoti – apdengti folija ir kepti toliau. Prapjauti šiek tiek atvėsusį. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.