2015 m. gegužės 16 d.

Pyragas su varške ir mėlynėmis



Biskvitui:
sviestas ar margarinas (150 g)
cukrus (150 g)
vanilinis cukrus (2 a.š.)
kiaušinis (1 vnt.)
miltai (200-250 g)
kepimo milteliai (2 a.š.)
Įdarui:
varškė (600 g)
kiaušiniai (4 vnt.)
cukrus (150 g)
krakmolas (100 g)
mėlynės (300-400 g)

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti išplaktą kiaušinį, gerai išmaišyti. Suberti kepimo miltelius ir miltus. Užminkyti nelabai kietą tešlą. Pyrago kepimo formą nuimamais kraštais ištepti aliejumi ar iškloti kepimo popieriumi ir iš tešlos suformuoti pagrindą su sienelėmis. Įdarui trynius atskirti nuo baltymų ir išsukti iki purumo su cukrumi. Sudėti per sietelį pertrintą varškę, išmaišyti. Suberti krakmolą, išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų. Iki standumo išplakti baltymus ir labai atsargiai įmaišyti į varškės masę. Varškės masę supilti ant tešlos ir išlyginti. Mėlynes sumalti ar sutrinti su vienu šaukštu cukraus ir lygiu sluoksniu paskirstyti ant varškės. Pyragą dėti į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti valandą. Iškepusį pyragą prieš pjaustant visiškai ataušinti. Galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.