2015 m. gegužės 14 d.

Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai... ir viskas tuo pasakyta... ;)



miltai (stiklinė)
cukrus (stiklinė)
kiaušinis (1 vnt.)
sviestas (100 g)
karštas vanduo (200 ml)
kakavos milteliai (4 v.š.)
kepimo milteliai (1 a.š.)
nutarkuota citrinos žievelė (1 vnt.)
citrinos sultys (0,5 vnt.)
soda (0,5 a.š.) arba kepimo milteliai
vanilinis cukrus (1 a.š.)

Miltus persijoti ir sumaišyti su cukrumi, kakava, kepimo molteliais, soda, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Į masę įmaišyti plaktą kiaušinį, supilti tirpintą sviestą, masę gerai išsukti, tada iš lėto supilti karštą vandenį. Tešlą išpilstyti į 10-12 riebalais pateptų keksiukų formelių (galima iškloti ir popierinėmis formelėmis). Kepti 20-25 min., kai atvės, išimti iš formelių. Tiekti su raudonaisiais serbentais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.