2015 m. gegužės 14 d.

Blynai kepti orkaitėje /4 receptai/

Senai atrasti receptukai, tačiau neužmiršti dar ir šiandien - tai blynai kepti orkaitėje. Keletą jų pasidalinsiu.. Paruošiami greitai ir lengvai... Nereikia stovėti prie keptuvės (tiesa aš išsigudrinu ir tuo atveju: išsitraukiu dvi ar tris ir sukuosi.. ypač kai reikia kepti lietinius.. ;) )

Blynas su varške ir vyšniomis





varškė (200 g)
pienas (600 ml)
miltai (400 ml)
kiaušiniai (3 vnt.)
sviestas (2 v.š.)
cukrus (2 v.š.)
vanilinis cukrus (2 a.š.)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (žiupsnelis)
vyšnios (sauja) (originalus receptas su avietėmis)


Paruošti tešlą. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišant supilti pieną, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska. Įmaišyti varškę. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Į skardą įdėti sviestą ir ištirpinti, tada tolygiai išskaidyti šepetėliu, ypač gerai ištepant kraštus. Supilti tešlą, ant viršaus suberti uogas ir užbarstyti cukrumi (pagal skonį, jei reikia). Kepti apie 30 min. Skanaus!

Šaltinis: Žurnalo Mano Namai  receptų knyga "Blynai ir vafliai", 52 p.


Blynas keptas orkaitėje



miltai (300 ml)
druska (žiupsnelis)
cukrus (pagal skonį)
pienas (800 ml)
kiaušiniai (4 vnt.)
sviestas (3 v.š.)

Orkaitę įkaitinti iki 225 laipsnių temperatūros. Miltus sumaišyti su druska, cukrumi ir 400 ml pieno, gerai išsukti. Supilti likusį pieną. Įmaišyti truputį paplaktus kiaušinius. Gabaliukais pjaustytą sviestą sudėti į maždaug 30 x 40 cm dydžio kepimo skardą ir pakaitinti, kol šis ištirps ir truputį paruduos. Tada į skardą supilti tešlą ir kepti 25-30 min. (arba kol blynas visiškai iškeps ir viršuje bus apskrudęs). Skardą 15 min. palaikyti ant grotelių, kad kepinys pravėstų. Tada blyną supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir patiekti su mėgstamais priedais. Skanaus!
Patarimas. Jei norite ne tokio didelio blyno, produkto, produktų kiekį sumažinti perpus ir kepti didelėje apvalioje pyrago formoje.


Šaltinis: Žurnalo Mano Namai  receptų knyga "Blynai ir vafliai", 38 p.


Olandiškas blynas su obuoliais



 pienas (250 ml)
dideli kiaušiniai (3 vnt.)
miltai (200 ml)
cukrus (3 šaukštai)
sviestas (2 šaukštai)
vidutinio dydžio obuoliai (2 vnt.) 
cinamonas (0,5 šaukštelio)
cukraus pudra (pabarstymui)

Kiaušinius išsukti su 2 šaukštais cukraus, supilti pieną ir maišant suberti miltus. Nuluptus ir išvalytus obuolius supjaustyti 5 mm storio skiltelėmis. Didelėje keptuvėje įkaitinti sviestą, sudėti obuolių skilteles, įberti cinamono ir 1 šaukštą cukraus. Kol obuoliai truputį sumikštės, temperatūra turi būti kuo mažesnė. Į keptuvę supilti tešlą ir kepti iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Skanaus!

Šaltinis: Žurnalo Mano Namai  receptų knyga "Blynai ir vafliai", 50 p.


Vokiškas obuolių blynas



miltai (215 g)
cukrus (2 valg.š.)
kepimo milteliai (1 arb.š.)
druska (1/4 arb.š.)
pienas (135 g)
kiaušinis (1 vnt.)
sviestas (125 g)
vidutinio dydžio obuoliai (3 vnt.)
cukrus (2 valg.š.)
cinamonas (1 valg.š.)
muskatas (1/4 arb.š.)
citrinos sultys (1 valg.š.)
vanduo (1/4 puodelio)

Pirmus keturius ingredientus išsijoti į didelį dubenį. Atskirame dubenyje išplakti pieną, kiaušinius ir 1 valg.š. lydyto sviesto. Supilti plakinį į didįjį dubenį ir sumaišyti, kol tešla taps vientisa, bet nepermaišyti. Dabar, kai tešla paruošta, atidėti ją į šalį ir paruošti obuolius. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis. Sudėti į dubenį su cinamonu, cukrumi, muskato riešutu ir citrinų sultimis. Keptuvėje įkaitinti 2 valg.š. sviesto ir sudėti obuolius, pakaitinti, vis pamaišant. Supilti 1/4 puodelio vandens į keptuvę ir pakaitinti iki virimo. Uždengti keptuvę ir virti apie 3 minutes. Paruoštus obuolius išimti iš keptuvės ir atidėti į šalį. Apvalaus kepimo indo dugną ir sieneles ištepti 2 valg.š. sviesto. Į kepimo indą supilti pusę tešlos. Ant viršaus sudėti obuolius ir užpilti likusią pusę tešlos. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol viršus gražiai pagels. Atsargiai blyną išimti iš kepimo indo, supjaustyti ir perdėti į lėkštes. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!
Šis blynas sakyčiau blynas-pyragas...

Šaltinis: gal iš kokio blogo...





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.