2015 m. gegužės 19 d.

Maskarponės sūrio pyragas



maskarponės sūris (500 g) 
miltai (40 g)
krakmolas (40 g)
kiaušiniai (5 vnt.)
cukrus (100 g)
vanilinis cukrus (1 a.š.)
„Selga“ sausainiai (1 pakelis)
sviestas (100 g)

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, sudėti į atskirus dubenėlius. Į trynius suberti cukrų, vanilinį cukrų ir išplakti kol tryniai pabals. Į gautą masę sudėti maskarponės sūrį, miltus ir krakmolą, vėl viską išplakti. Baltymus išplakti iki tirštų putų ir juos sudėti į trynių masę ir atsargiai viską išmaišyti iki vientisos masės. Sausainius susmulkinti iki miltukų. Sviestą išlydyti ir supilti ant susmulkintų sausainių, viską išmaišyti. Sausainiais padengti kepimo formos dugną, ir gražiai viską prispausti. Ant sausainių supilti sūrio masę. Orkaitę įkaitinti iki 170C temperatūros, kepti apie 40 min., kol viršus gražiai pagels. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.