2015 m. gegužės 16 d.

Bandelės su šonine



Tešlai:
miltai (500 g)
sausos mielės (7 g)
pienas (250 ml)
cukrus (40 g)
minkštas sviestas (50 g)
kiaušinis (1 vnt.)
druska (žiupsnelis)
Įdarui:
šalto rūkymo šoninės (250 g)
džiuvėsėliai (3 v.š.)
svogūnas (1 vnt.)
prieskonių: druskos, pipirų, mėsos prieskonių, čiobrelių
alyvuogių aliejus (kepimui)
1 kiaušinis (patepimui)
sezamo sėklos

Į dubenį suberti miltus, sausas mieles ir gerai išmaišyti. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį, susiberti cukrų, druską ir sutrinti pirštais. Pilti pieną ir gerai išminkyti tešlą (10- 15 min.) Uždengti ir pastatyti šiltai, kad kiltų. Įdarui svogūną pasikepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus iki skaidrumo. Tada sudėti smulkiai pjaustytą šoninę ir leisti kelias min pasitroškinti. Suberti džiūvėsėlius, paskaninti druska, pipirais, čiobreliais bei mėsos prieskoniais. Pakilusią tešlą iškočioti 1 cm storiu. Stiklinės ar kepinių žiedo pagalba išspausti rutuliukus. Ant kiekvieno uždėti po 1 a.š. įdaro, sulipdyti ir dėti ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimėlio siūle į apačią. Statyti vėl šiltai, kad pakiltų. Aptepti kiaušinio plakiniu, užbarstyti sezamo sėklomis ir šauti į įkaitintą orkaitę 20-25 min, kol gražiai paruduos. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.