2015 m. gegužės 16 d.

Keksas su vyšniomis





sviestas (150 g)
vanduo (150 ml)
kiaušiniai (3 vnt.)
cukrus (400 ml)
kvietiniai miltai (450 ml)
kepimo milteliai (4 a.š.)
vyšnios be kauliukų (450 ml)
bulvių krakmolas (2 v.š.)
migdolų esencija (2-3 lašai)

Sviestą ir vandenį užvirinti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Vyšnias sumaišyti su krakmolu. Į kiaušinių plakinį pakaitomis įmaišyti kepimo miltelių ir miltų mišinį bei sviesto ir vandens tirpalą, įlašinti migdolų esencijos. Galiausiai įmaišyti vyšnias. Tešlą supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą didelę kekso formą. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 40 min. Sumažinti temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepti dar 40 min. iškepusį keksą 20 minučių palaikyti formoje ir tik tuomet išimti. Skanaus!
Patarimas. Jei naudosite konservuotas uogas, dėkite mažiau cukraus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.