2015 m. gegužės 16 d.

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas

Receptą radau viename žurnale ir šeimynai tikrai patiko... Neslėpsiu, dažniausiai kepu "Paryžietišką obuolių pyragą", tačiau kartais norisi kažko kito... ;)



miltai (360 g)
rudasis cukrus (270 g)
sviestas (200 g)
obuoliai (5 vnt.)
šviesusis romas (50 ml)
kiaušiniai (2 vnt.)
razinos (sauja)
citrinų sultys (1 v.š.)
vanilinis cukrus (2 a.š.)
kepimo milteliai (1-2 a.š.)
cinamonas (1 a.š.)

Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinti, užpilti romu ir pusvalandį palikti įmirkti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o minkštimą suraikyti riekelėmis. Kad neparuduotų, pašlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti 2 šaukštais cukraus, cinamonu, išmaišyti ir uždengtame inde laikyti šaldytuve. Išlydyti sviestą. Berti į jį cukrų ir maišyti, iki cukrus ištirps. Kai sviestas atvės, įmušti kiaušinius ir gerai išsukti. Tada berti su kepimo milteliais nusijotus miltus ir maišyti, kol neliks gumulėlių. Razinas nuvarvinti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Apdėti apie 1/5 tešlos. Versti į skardą tešlą, ant viršaus dėti obuolių skilteles, pabarstyti razinomis. Likusią tešlą krėsti į konditerinį svirkštą ir ant pyrago viršaus suformuoti tinklelį. Šauti į orkaitę ir kepti 30-40 min. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.