2015 m. gegužės 16 d.

Makaronų ir daržovių sriuba

Šiltoka, aštroka, soti sriuba darganotai popietei...



smulkios pupelės (100 g.)
svogūnas (1 vnt.)
česnakas (1 skiltelė)
aliejus (1 šaukštas)
saliero kotas (1 vnt.)
pomidorų tyrė (2 šaukštai)
daržovių sultinys (1,5 l.)
makaronai (250 g.)
druska (pagal skonį)
pipirai (pagal skonį)
džiovinti mairūnai (pagal skonį)
krapai ar petražolės (pagal skonį)

Pamirkyti pupeles šaltame vandenyje 12 val., užvirti, nupilti vandenį, įpilti šviežio ir virti, kol pupelės išvirs. Puode storu dugnu įkaitinti aliejų, pakepinti susmulkintus česnakus ir smulkiai supjaustytą svogūną, vėliau įdėti supjaustytą saliero kotą ir lengvai apkepinti. Supilti į puodą su pakepintomis daržovėmis sultinio, užvirti, įpilti pomidorų tyrės. Virti 2-3 min., suberti makaronus ir pupeles. Pasūdyti. Virti sriubą, kol išvirs makaronai. Pabaigoje įberti mairūnų, pipirų. Uždengti, nukaisti ir leisti sriubai 5 min. pastovėti. Prieš patiekiant, pabarstyti smulkiai pjaustytais krapais ar petražolėmis. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.