Lengviems pietums...
žiedinis kopūstas (250 g)
druska
pipirai
pomidorai (2 vnt.)
svogūnas (1 vnt.)
kmynai
rozmarinas
tarkuotas sūris (50 g)
žalumynai
Kalafijorus išskirstyti žiedynais, stiebus supjaustyti gabaliukais, 5 min. apvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti žievelę, perpjauti pusiau. Svogūną supjaustyti į 8 dalis. Kepimo formą patepti riebalais, sudėti daržoves. Įberti druskos, pipirų, pabarstyti prieskoniais, tarkuotu sūriu ir pašauti į 220 laipsnių orkaitę 12 min., kol sūris išsilydys. Papuošti žalumynais. Skanaus!
Patarimas. Prie šio patiekalo labai tiks padažas ir prancūziškas batonas.
Kalafijorus galima keisti brokoliais.. O svogūnų visai nedeti!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.