2015 m. gegužės 16 d.

Žiedinių kopūstų ir pomidorų užkepėlė

Lengviems pietums...



žiedinis kopūstas (250 g)
druska 
pipirai 
pomidorai (2 vnt.)
svogūnas (1 vnt.)
kmynai
rozmarinas
tarkuotas sūris (50 g)
žalumynai

Kalafijorus išskirstyti žiedynais, stiebus supjaustyti gabaliukais, 5 min. apvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti žievelę, perpjauti pusiau. Svogūną supjaustyti į 8 dalis. Kepimo formą patepti riebalais, sudėti daržoves. Įberti druskos, pipirų, pabarstyti prieskoniais, tarkuotu sūriu ir pašauti į 220 laipsnių orkaitę 12 min., kol sūris išsilydys. Papuošti žalumynais. Skanaus!
Patarimas. Prie šio patiekalo labai tiks padažas ir prancūziškas batonas. 
Kalafijorus galima keisti brokoliais.. O svogūnų visai nedeti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.