2015 m. gegužės 16 d.

Baltojo šokolado keksiukai


baltasis šokoladas (100 g)
pienas (100 ml)
cukrus (150 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
minkštas sviestas (60 g)
aviečių ar kitų uogų
miltai (120 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
kremui:
baltasis šokoladas (250 g)
grietinėlė 35 proc. (250 ml)
papuošimui uogų ar kt.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruošti keksiukų kepimo formą. Į puodelį supilti pieną, suberti pusę cukraus ir sudėti gabalėliais sulaužytą baltąjį šokoladą. Pradėti kaitinti ir vis maišyti. Pienui pradėjus garuoti, jau galima išjungti viryklę ir energingai maišyti, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Dubenyje plakti minkštą sviestą. Kai ims balti, suberti likusį cukrų ir toliau plakti, kol masė bus panaši į purų sviestinį kremą. Tada įmušti kiaušinius po vieną vis paplakant. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto bei kiaušinių plakinį ir išmaišyti. Greitai išpilstyti į formeles, į kiekvieną dėti po kelias uogas ir šauti į orkaitę. Kepti apie 20 min., kol jie pakils ir sutvirtės. Kremui grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo. Atskirame dubenyje pašildyti baltąjį šokoladą (geriausia karštoje vonelėje). Į aptirpusį šokoladą supilti karštą grietinėlę ir energingai pamaišyti. Atvėsinti šaldytuve. Ataušusią masę išplakti elektriniu plakikliu. Kai masė sutirštės aptepti kremu keksiukus arba išspausti konditeriniu maišeliu. Puošti uogomis arba pabarstukais, šiuo atveju šokoladukais su meškiukais. Skanaus!


Šaltinis: Beatos kepinių knyga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.