2015 m. gegužės 19 d.

Grikių, morkų ir tuno apkepas



nevirti grikiai (250g) 

nedidelis indelis konservuotų tunų (1 indelis)
alyvuogių aliejus (2 v.š.)
morkos (2 vnt.)
kmynai (1 a.š.)
džiovinti raudonėliai (1 a.š.) 
saulėje džiovinti pomidorai (2 vnt.) 
druska
pipirai
grietinė (200 g)
pienas (100 ml)
kiaušiniai (4 vnt.)

Grikius išvirti pasūdytame vandenyje. Morkas supjaustyti kubeliais, saulėje džiovintus pomidorus susmulkinti. Į keptuvę pilti aliejų ir berti morkas. Ant nedidelės ugnies pridengus dangčiu, patroškinti apie 10-15 min., kad morkos suminkštėtų. Pridėti saulėje džiovintų pomidorų, kmynų, raudonėlių ir pamaišyti. Įberti druskos ir pipirų. Daržoves sumaišyti su grikiais ir nusunktais tunais. Kiaušinius lengvai išplakti, sumaišyti su pienu ir grietine. Grikius su daržovėmis versti į kepimo indą ir užpilti kiaušinių mase. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min., kad sutvirtėtų. Skanaus!

Šaltinis: Beatos daržovių knyga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.