2015 m. gegužės 16 d.

Keksiukai su mėlynėmis



miltai (1 1/2 st.)
cukrus (3/4 st.)
druska (1/2 a.š.)
kepimo milteliai (2 a.š.) 
aliejus (1/3 st.)
kiaušinis (1 vnt.)
vanilės esencija (0,5 a.š.)
pienas (~ ½ st.)
mėlynės (1 st.)
rudasis cukrus (1/2 st.)
miltai (1/3 st.)
cinamonas (1 ½ a.š.)
šaltas sviestas (1/4 st.)

Jei naudojamos šaldytos mėlynės, tuomet jų atitirpdyti nereikia. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Į stiklinę supilti aliejų, vanilę, įmušti kiaušinį ir pripilti pieno tiek, kad visko būtų pilna stiklinė. Išplakti. Sumaišyti su miltų mase iki vienalytės masės. Įmaišyti mėlynes. Keksiukų formeles iškloti popierėliais. Pripildyti apie ¾ tūrio tešlos. Trupiniams sumaišyti cukrų, miltus ir cinamoną. Sudėti pjaustytą sviestą ir padaryti trupinius. Juos užbarstyti ant tešlos viršaus. Dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.