brokolis (1 vnt.)
didelės bulvės (2 vnt.)
didelė morka (1 vnt.
svogūnas (1 vnt.)
sviesto (1 v.š.)
sultinys (2 puodeliai)
pienas (1 puodelis)
muskatas (žiuspnelis)
druska
pipirai
Brokolį supjaustyti žiedynėliais, bulves ir morkas – nedideliais gabalėliais. Sudėti daržoves į puodą, užpilti vandeniu, įberti žiupsnį druskos ir virti, kol daržovės suminkštės. Svogūną susmulkinti nedideliais kubeliais ir pakepinti svieste. Nuo išvirusių daržovių nupilti vandenį. Sudėti pakepintus svogūnus, supilti sultinį, pieną, pagardinti muskatu, druska ir pipirais. Puodą statyti atgal ant ugnies ir pakaitinti, kol užvirs. Ugnį užgesinti ir sriubą sutrinti su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės. Nedelsiant pilstyti į dubenėlius ir patiekti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.