2015 m. gegužės 14 d.

Keksiukai su mėlynėmis

Kiek primirštas receptas, bet buvo laikas, kai kepiau kone kiekvienam savaitgaliui ir kiekvienai progai (iš mano kepinių archyvo... Ir net neatsiminsiu iš kur receptukas)... :/


sviestas (100 g)
kvietiniai miltai (400 ml)
cukrus (125 ml)
kepimo milteliai (2,5 a.š.)
druska (žiupsnelis)
kiaušinis (1 vnt.)
pienas (200 ml)
mėlynės (200-300 ml)
perlinis cukrus (pabarstymui)

Ištirpinti ir atvėsinti sviestą. Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame mažesniame inde išplakti kiaušinius, įmaišyti pieną ir atvėsinti tirpintą sviestą. Birius produktus įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį. Galiausiai atsargiai įmaišyti mėlynes. Tešlą supilstyti į sviestu išteptas arba kepimo popieriumi išklotas formeles. Užbarstyti perliniu cukrumi arba dar gardžiau, tarkuota citrinų žievele, sumaišyta su paprastu cukumi. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 20 min. Skanaus!
Patarimas. Tarkuotos citrinų žievelės keksiukams suteiks nepaprastai gerą skonį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.