2015 m. gegužės 19 d.

Braškinis varškės tortas

Biskvitui:
kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (50 g)
cukrus (50 g)
sviestas (20 g)
kepimo milteliai (0,5 a.š.)
druska (žiupsnelis)
juodas šokoladas (50 g)
Varškės kremas
kreminė varškė (500 g)
plakamoji grietinėlė (250 g)
baltasis šokoladas (100 g)
želatina (2 v.š.)
vanduo (60 ml)
cukraus pudra (2 v.š.)
Želė sluoksniui:
vanduo (400 ml)
braškių skonio žele (40 g)
Braškių užpilui:
braškių tyrės (400 ml)
želatina (2-3 v.š.)
vanduo (60 ml)

Paruošti žele kaip nurodyta ant pakuotes, tik pilti mažiau vandens. Palikti šaldytuve. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Įpilti garų vonelėje ištirpintą sviestą su šokoladu. Tuomet po truputį berti persijotus miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakti, kol masė taps vientisa. Torto formą, nuimamais kraštais, iškloti kepimo popieriumi ir pilti į ją tešlą. Kepti 150 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min. Atvėsinti ir nuimti kepimo popierių. Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilti 80 ml vandens ir pastatyti išbrinkti (apie 20 min.). Varškę sumaišyti su cukraus pudra. Šokoladą smulkiai sutarkuoti, ar ištirpinti garų vonelėje, ataušusį įmaišyti į varškės masę. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Įmaišyti iki vientisos masės. Želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies, atvėsinti ir išmaišyti su kremu. Paruošto kremo 1/3 dalį pilti ant biskvito, po to dėti paruoštos želė drebučius, po to likusius 2/3 varškės ir statyti į šaldytuvą, kol masė stings, paruošti braškių užpilą. Želatiną, skirtą užpilui, užpilti 60 ml vandens ir palikti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies ir pilti ją braškių tyrę, išmaišyti. Užpilto ant jau sustingusios varškės kremo. Palikti šaldytuve sustingti. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.