2015 m. gegužės 16 d.

Paryžietiškas obuolių pyragas

Mano mėgstamiausias obuolių pyragas... mmm... toks kvapnus ir drėgnas... 



miltai (210 g)

cukrus (200 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
druska (žiupsnelis)
vanilinis cukrus (1 a.š.)
kiaušiniai (3 vnt.)
aliejus (3 v.š.)
pienas (100 ml)
obuoliai (800 g)
Viršui:
cukrus (2-3 v.š.)
sviestas (50 g)
kiaušinis (1 vnt.)

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, vanilinį cukrų. Įmušti kiaušinius, pilti pieną ir aliejų ir gerai išmaišyti tešlą. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis (galima ir sutarkuoti) ir įmaišyti į tešlą. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 30-35 min. 180-200 laipsnių orkaitėje. Iš cukraus, sviesto, kiaušinio pasiruošti užpilą ir užpilti ant iškepto pyrago. Dar pakepti 8 min. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.