2015 m. gegužės 14 d.

Aviečių ir pudingo pyragėliai


Šis pyragas man labai patinka... Jis ne tik gražiai atrodo, bet ir yra labai skanus... Galima improvizuoti su mėgstamomis uogomis... 


Pagrindui:
kambario temperatūros sviestas (150 g)
cukrus (1/3 stiklinės)
vanilinis cukrus (1 a.š.)
kiaušinis (1 vnt.)
miltai (130 g)
kepimo milteliai (1/2 a.š.)
pienas (1/4 pieno)
Įdarui:
vanilinis pudingas (1-1 ½ stiklinės)
avietės (150 g)
Trupiniams:
sviestas 60 g
miltai (1/2 stiklinės)
rudasis cukrus (1/4 stiklinės)
avižiniai dribsniai (1/2 stiklinės)

Sviestą išplakti kartu su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir vėl išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palaipsniui su pienu pilti į sviesto ir cukraus plakinį. Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo formą, išlyginti ir kepti 15-20 min. Trupiniams sviestą sutrinti pirštais su miltais, kol gausis drėgni trupiniai. Įmaišyti rudą cukrų ir avižinius dribsnius. Iškeptą pyragą aptepti pudingo kremu, išdėlioti avietes, pabarstyti trupiniais ir dėti atgal į orkaitę. Kepti 25-30 min. Iškeptą atvėsinti ir dėti į šaldytuvą porai valandų. Supjaustyti. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.