2015 m. gegužės 19 d.

Stebuklingas pyragas


kiaušiniai (4 vnt.)
vanduo (1 v.š.)
cukrus (0,5 stiklinės)
cukrus (2 v.š.)
ištirpintas sviestas (125 g)
miltai (115 g)
šiltas pienas (500 ml)
vanilės ekstraktas (2 a.š.)

Baltymus išplakti iki standžių putų. Kitame dubenyje išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, vandeniu ir vanilės ekstraktu iki šviesios masės. Supilti tirpintą sviestą ir toliau plakti apie minutę. Įmaišyti miltus. Supilti pieną (jis turėtų būti šiltas, kitaip sviestas sukietės) ir plakti iki vientisos masės. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Neišsigąskite, tešla gaunasi labai skysta. Tešlą supilti į riebalais išteptą formą ir kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių arba kol viršus taps auksinės spalvos. Palikti atvėsti formoje mažiausiai 3 valandas. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.