2015 m. gegužės 16 d.

Trinta pievagrybių sriuba



pievagrybiai (200 g.)
susmulkintas svogūnas (1/2 vnt.)
sviestas (50 g.)
garni žolelės
sultinys (400 ml.)
miltai (25 g.)
pienas (500 ml.)
druska ir juodieji pipirai

Pievagrybius supjaustyti riekelėmis, 6-8 riekeles palikti papuošimui (pavirti piene kelias minutes). 25 g svieste pakepti svogūnus, sudėti grybus, bouguet garni, užpilti sultiniu ir virti 25 minutes. Kai suminkštės, sriubą smulkintuvu sutrinti. Likusį sviestą ištirpinti, apkepti jame miltus, supilti maišant pieną. Sudėti trintus grybus, užvirti ir pavirti 5 minutes. Pagardinti druska bei juodaisiais pipirais. Supilti į dubenėlius ir papuošti pievagrybių griežinėliais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.