2015 m. gegužės 17 d.

Keksas su razinomis



minkštas sviestas (180 g)
cukrus (180 g)
kiaušiniai (3 vnt.)
razinos (150 g)
romas ar brendis (100 ml)
miltai (200 g)
pienas (1-2 v.š.)
kepimo milteliai (1,5 a.š.)
druska (žiupsnelis)
cukraus pudra (1 v.š.)

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepimo formą patepti sviestu. Razinas nuplauti karštu vandeniu. Sudėti jas į puodą, užpilti romu ar brendžiu ir ant nedideles ugnies truputį pakaitinti, kad greičiau įsigertų ir išbrinktų. Sviestą įdėti į didesnį dubenį. Suberti cukrų, druską ir plakti, kol sviestas pabals, mušti po vieną kiaušinį ir plakti toliau. Įpilti pieno ir dar kartą viską perplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į sviesto ir kiaušinių masę. Ant razinų užbarstyti pusę šaukšto miltų, kad jos apsiveltų, ir suberti jas į tešlą. Išmaišyti ir krėsti į kepimo indą. Pyragą kepti apie 50 min., kol paruduos ir gražiai pakils. Pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.