Tešlai:
miltai (500 g)
cukrus (100 g)
sviestas (100 g)
pienas (250 ml)
kiaušiniai (2 vnt.)
mielės (30 g.)
Įdarui:
razinos
varškė (400 g)
kiaušinis (1 vnt.)
cukrus (pagal skonį)
1 kiaušinis (patepimui)
Mieles išmaišyti su šaukšteliu cukraus ir trupučiu šilto pieno. Palikti pastovėti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti ištirpintą sviestą ir šiltą pieną. Dalimis dėti persijotus miltus, sudėti mieles ir užminkyti tešlą. Palikti šiltai maždaug valandai ir dar kartą išminkyti. Iš tešlos formuoti bandeles ir dar palikti 15 min. Įdarui varškę pertinti per sietelį arba sutrinti blenderiu, įmušti kiaušinį, dėti cukrų ir gerai viską išmaišyti. Pabaigoje dėti karštu vandeniu plikytas ir nusausintas razinas. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, dėti bandelės. Stiklinės pagalba viduje padaryti duobutę į kurią sudėti įdarą. Sutepti kiaušinio plakiniu ir dėti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepti apie 20-30 min. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.