kepimo milteliai (2 a.š.)
sviestas (200 g)
cinamonas (1 a.š.)
gvazdikėliai (0,5 a.š.)
kiaušinis (1 vnt.)
imbieras (0,5 a.š.)
grietinė (1 v.š.)
cukrus (200 g)
kvietiniai miltai (500 g)
citrinos sultys
cukraus pudra
pabirstukai
Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais. Cukrų išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę. Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų. Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį. Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis. Tešlą gerai paminkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir palaikome šaldytuve 1 valandą. Išėmę iš šaldytuvo tešlą gerai iškočiojame iki 4-5 mm storio ir su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 minučių 180° C orkaitėje. Kai sausainiai iškeps ir atvės aptepti juos citrininiu cukraus glajumi (citrinos sultis sumaišius su cukraus pudra). Puošiame pabirstukais. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.