2015 m. gegužės 16 d.

Želė tortas „Gaivusis“



Pirmas sluoksnis:
trintos braškės su cukrumi (350 g)
želatina (1 v.š.)
Antras sluoksnis:
sausainiai (300 g)
grietinė (500 g)
cukrus (2 v.š.)
želatina (2 v.š.)
braškės (300 g)
vyšnios (150 g)

Želatinas užmerkti šaltame vandenyje atskiruose dubenėliuose ir ir palaikykite apie 30 minučių. Paimti dubenėlį su vienu šaukštu išbrinkintos želatinos ir ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Įpilti į trintas braškes, išmaišyti ir pilti į dubenį, kuriame tortas stings. (Patarimas: Dubenį iškloti maistine plėvele, kad būtų papraščiau paskui jį išimti). Padėti šaltai. Kai pradeda stingti pirmas sluoksnis, galima ruošti antrąjį. Išplakti grietinę su cukrumi (galima jo dėti ir daugiau). Želatiną su dviem šaukštais taip pat ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Ištirpintą želatiną maišant supilti į išplaktą grietinę. Į dubenį ant pirmojo želė sluoksnio berti trupintus sausainius, plautas uogas (jei jos šaldytos, tuomet gerai nuvarvinti) ir užpilti grietinės mase. Šaldytuve palaikyti apie 5 val. Skanaus! 
Patarimas: Galima dėti ir kitokias uogas ar vaisius, pagal jų rūgštumą ir pareguliuokite cukraus kiekį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.