2015 m. gegužės 19 d.

Perlinių kruopų sriuba

perlinės kruopos (100 g)
vištos sparneliai (3 vnt.)

vanduo (1 l)
mažos morkos (3 vnt.)
sviestas ar alyvuogių aliejus (kepimui)
bulvės (3-4 vnt.)
petražolės (ryšelis)
krapai (ryšelis)
druska (pagal skonį)
baltieji pipirai (pagal skonį)
grietinė (sriubai pagardinti)

Perlines kruopas užmerkiame 4 valandoms, o geriausiai per naktį. Perlines kruopas perplauname kelis kartus. Nupilame vandenį ir sudedame į puodą. Verdame apie 30-40 minučių, arba kol išverda. Į puodą įpilame vandens, sudedame sparnelius. Verdame ant mažos ugnies apie valandą laiko. Morkas supjaustome griežinėliais ir apkepame su sviestu ar alyvuogių aliejumi. Išvirusius sparnelius išimame iš sultinio. Nuimame nuo kaulo. Jei reikia, didesnius mėsos gabaliukus susmulkiname. Sudedame atgal į sultinį. Sudedame kubeliais pjaustytas bulves. Tuo pačiu sudedame kepintas morkas. Įberiame druskos ir baltųjų pipirų, vištienos sultinio kubelį, jei reikia. Pagardiname smulkiai sukapotomis petražolėmis, krapais ir grietine. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.