2015 m. gegužės 16 d.

Gardūs varškėčiai

Man tai jie tobuli... Kaip varškės apkepo idėja visai patiko... Ir jau gardūs tiek šilti, tiek šalti...



Tešlai: 
pusriebė varškė (450 g)
cukrus (3-4 v.š.)
kiaušinio trynys (1 vnt.)
kiaušinio baltymas (2 vnt.)
druska (žiupsnelis)
vanilinis cukrus (0,5 v.š.)
miltai (100 g)
Įdarui: 
grietinė (100 g)
trynys (1 vnt.)
cukrus (2 v.š.)

Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Keksiukų formeles ištepti aliejumi. Varškę ištrinti su cukrumi, vanile, druska, tryniu ir baltymais. Į varškės masę berti miltus ir gerai išmaišyti. Šlapiomis rankomis suformuoti blynelius ir įkloti juos į keksiukų formeles, kur jie išsigaubia iki mažų dubenėlių. Įdarui skirtus produktus lengvai paplakti kartu ir supilstyti į varškės dubenėlius. Kepti apie pusvalandį. Grietinė bekepdama išsipučia, bet ištraukus sukrenta. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.