2015 m. gegužės 16 d.

Obuoliai trapioje tešloje

Kai pabosta obuolių pyragai, o obelies šakos lūžta... 



miltai (200 g.)
cukrus (100 g.)
margarinas (100 g.)
kiaušinis (1 vnt.)
obuoliai (6 vnt.)
razinos arba uogienė (truputis)
cukraus pudra (apibarstymui)

Iš miltų, margarino, kiaušinio ir 5 šaukštų cukraus užminkyti trapią tešlą, iškočioti ją ir išpjaustyti 10-15 cm dydžio kvadratais. Į nuluptų, išvalytų obuolių tuštumas įdėti razinų su likusiu cukrumi arba uogiene. Tada obuolius sudėti ant tešlos kvadratų, o tešlos kampus sukišti į buvusią sėklalizdžių vietą. Kepti pyragėlius karštoje orkaitėje, kol jie pasidarys gražiai gelsvi. Išimtus išorkaitės ir dar karštus apibarstyti cukraus pudra. Valgyti karštus arba šaltus. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.