2015 m. gegužės 16 d.

Oriniai pyragaičiai

Tai daugiau laiko reikalaujantis desertas, tačiau vertas dėmesio... Gal dar ranka nėra pakankamai įgudusi, gal nėra labai dailučiai, tačiau mmm... kokio skanumo... :)




kiaušinių baltymai (4 vnt.)
cukraus pudra (200 g)
riebi plakamoji grietinėlė (200 ml)
cukraus pudra (2 v.š.)
Plikytam kremui:
pieno (250 ml)
vanilė 
kaušinio tryniai (2 vnt.)
cukrus (60 g)
miltai (1 v.š.)

Kiaušinių baltymus plakti mikseriu vidutiniu greičiu, kol suputos. Nenustojant plakti palaipsniui po šaukštą berti cukraus pudrą. Subėrus visą cukrų, padidinti mikserio greitį ir išplakti baltymus iki standumo, kol masė bus lygi ir blizgi. Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti ~6 cm skersmens skritulius aukštesniais krašteliais. Galima masę išdėlioti ir šaukštu, o viduryje padaryti nedidelius įdubimus įdarui. Kepti iki 120° C (su ventiliatoriumi – iki 100° C) įkaitintoje orkaitėje 1,5 – 2 valandas, kol morengai visiškai išdžius. Ataušinti. Kremui: Užvirti pieną. Į dubenį sudėti cukrų bei kiaušinius ir gerai išsukti. Supilti miltus ir gerai įmaišyti. Maišant plaktuvu į kiaušinių masę šliūkštelti užvirusio pieno ir gerai suplakti, kad kiaušiniai nesuvirtų. Maišant po truputį supilti likusį pieną. Supilti visą masę atgal į puodą ir pastatyti ant vidutinės ugnies. Nuolat maišant plaktuvu pavirti 3-4 minutes. Supilti į indą ar skardą ir palikti atvėsti. Uždengti kremą plastikine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi prie kremo paviršiaus, kitaip paviršius pasidengs nemalonia plėve. Įdėkti kremą į šaldytuvą, o prieš vartojant suplakti plaktuvu. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standumo. Ant kiekvieno morengo dėti po šaukštą paruošto kremo ir išspausti plaktos grietinėlės. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.