2015 m. gegužės 16 d.

Velykiniai keksiukai



persijoti miltai (300 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
cukraus pudra (2 v.š.)
lydytas sviestas (125 ml)
pienas (100 ml)
didelis kiaušinis (1 vnt.)
vanilės esencija (1a.š.)
citrinos sultys
cukraus pudra
saldainiukai

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukraus pudra. Viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį, supilti pieną, vanilę ir lydytą sviestą. Rankiniu plakikliu viską išsukti iki vientisos masės ir supilstyti į keksiukų formeles. Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepti, kol viršūnėlės sutrūkinėja, o į vidurį įkištas smeigtukas neapsivelia tešla. Citrinos sultis sumaišyti su cukraus pudra ir aptepti glazūra keksiukus, o ant viršaus uždėti po saldainiuką. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.