2016 m. sausio 24 d.

Trupininis pyragas su uogiene



 kvietiniai miltai (400 g)
ruginiai miltai (50 g)
cukrus (200 g)
kiaušiniai (3 vnt.)
sviestas (150 g)
kepimo milteliai (1 a.š.)
citrinos žievelė (1 vnt.)
mėgstama uogienė (500 g)

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę, sviestą bei cukrų. Sudėkite minkštą sviestą bei kiaušinius ir minkykite, kol sulips į vientisą masę. Gautą tešlą padalinti į dvi dalis ir suvynioti į maistines plėveles ir valandai padėti į šaldytuvą, kad sukietėtų. Vienos tešlos rutuliuką sutarkuokite burokinė tarka arba sutrupinkite rankomis į kepimo popieriumi išklotą skardą.Lengvai palyginkite, kad trupiniai pasklistų tolygiai. Ant trupinių paskleiskite uogienę ir ant uogienės sluoksnio užtarkuokite arba pirštais užtrupinkite likusią tešlą. Kepkite 180 C orkaitėje apie 40-50 min. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.