2016 m. sausio 11 d.

Minkštas meduolis su datulėmis ir lazdyno riešutais

 Smagi ir skani dovanėlė...:) 



margarinas (100 g)
cukrus (0,75 st.) 
kiaušiniai (2 vnt.) 
medus (100 g) 
šaltas vanduo (1 v.š.)
grietinė (0,5 st.)
miltai (1,5 st.)
kepimo milteliai (1 a. š.)
kakav (1 v.š.) 
prieskonių mišinys kepiniams (1 a.š.) 
lazdyno riešutai (sauja)
datulės be kauliukų (sauja)

Margariną pertrinti su cukrumi, įdėti atskirtus trynius, medų (patirpinti, jei kietas), šaukštą šalto vandens, grietinę. Viską gerai išmaišyti. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava, prieskoniais. Trinti iki vienalytės masės. Baltymus išplakti iki putų ir švelniai sumaišyti su tešla. Įmaišyti riešutus ir smulkintas datules. Meduoliukų formeles ištepti riebalais, pilti tešlą ir kepti apie 20-30 min. (priklauso nuo formelių dydžio) 160-170º C temperatūros orkaitėje. Iškeptus meduoliukus papuošti. Skanaus!
Šaltinis: žurnalas, tik nepamenu koks...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.