Man šis receptukas labai patinka, nes kaskart gaunasi vis kitoks.. Priklausomai kokius sausainius pasirinksime (galima naudoti ir avižinius ar kt.), kokias uogas... Ir su kuo tik nebandžiau: vyšnios, mėlynės, juodieji serbentai, braškės, net persikai...
Selga sausainiai (apie 300 g)
sviestas (50-70 g)
kreminio varškės (500 g)
cukrus (0,5 stiklinės ar pagal skonį)
mėgstam želė (1 pakelis)
želatina (3-4 a.š.)
mėgstamų uogų
Sausainius (gali būti ir Gaidelis, bet su Selgos daug skaniau) sutrupinti, sumalti ar sutrinti ir užpilti išlydytų sviestu. Viską gerai išmaišyti ir iškloti kepimo formą (dugną ištiesti kepimo popieriumi), gerai prispaudžiant, kad neliktų tarpelių. Kreminę varškę išmaišyti su cukrumi (Galima ir paprastą varškę naudoti, ją sutrynus blenderiu). Želatiną išbrinkinti, ištirpinti karšto vandens vonelėje ir palaipsniui maišant supilti į varškės masę. Paruoštą masę supilti ant sausainių ir formą padėti į šaldytuvą 3-4 val. kad sustingtų varškės masė. Kai masė sustingus galime pasiruošti želė (taip, kaip ant pakelio parašyta), ant viršaus pabarstyti uogų ir kai želė šiek tiek pravės užpilti ant torto. Dėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings. Skanaus!
Galima ir viršutinio želė sluoksnio nedėti, o tiesiog papuošti uogomis!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.