2016 m. sausio 11 d.

Jogurtinis tortas




kondensuotas pienas su cukrumi (0,5 indelio) 
sviestas (100 g) 
miltai (180 g) 
kepimo milteliai (1,5 a.š.)
pienas (100 ml)
citrinos žievelė
Įdarui:
trintos braškės su cukrumi (400 g)
kondensuotas pienas su cukrumi (0,5 indelio)
citrinos sultys
jogurtas (350-400 g) 
želatina (3 v.š.) 
vanduo (100 ml)

Įkaitiname orkaitę iki 180 ºC. Ištirpiname sviestą ant mažos ugnies, į jį įpilame pieną. Pieną su sviestu supilame į kondensuotą pieną, įtarkuojame citrinos žievelę, gerai išmaišom. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į skystąją masę. Pilam į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepame apie 30 min. Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir pašildykite kabančiame puodelyje virš karšto vandens. Trintas braškes pilam į jogurtą ir kondensuotą pieną. Pamaišom ir maišydami uogų jogurtą, supilame tirpintą želatiną.
Perpjauname biskvitą pusiau, dedame atgal į formą, pilame pusę jogurto įdaro, dedam antrą biskvito dalį ir užpilame likusiu jogurtu. Padėti šaltai, kad sustingtų. Galima puošti šviežiomis braškėmis ar pabirstukais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.