2016 m. sausio 13 d.

Bananiniai keksiukai su riešutų sviestu ir šokoladu



minkštas sviestas (70 g) 
cukrus (150 g)
kiaušiniai (1-2 vnt.)
graikiškas jogurtas (85 ml) 
pienas (85 ml) 
žemės riešutų sviestas (85 ml)
didelis trintas bananas (1 vnt.) 
vanilės ekstraktas (½ a.š.) 
miltai (150 g) 
kepimo milteliai (1 a.š.) 
druska (¼ a.š.)
smulkintas šokoladas (35 g)


Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir popierines formeles.
Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite. Supilkite graikišką jogurtą, pieną, sudėkite žemės riešutų sviestą, trintą bananą ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite šaukštu, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite. Lengvais judesiais įmaišykite smulkinto šokolado gabalėlius, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų formeles, užpildydami ¾ jų tūrio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol keksiukai gražiai iškils ir sutvirtės. Ar keksiukai jau iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus. 
Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės ir palikite kelioms minutėms šiek tiek atvėsti. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.