2016 m. sausio 11 d.

Tinginių “Napoleonas”

Skanumėlis!! Verta pakentėti ir luktelėti kelias dienas.. ;)


bemielė sluoksniuota tešla (500 g)
kambario temperatūros sviestas 82% (200 g)
kondensuotas pienas (indelis 380 g)
vanilės ekstraktas (1 a.š.)


Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių karščio kol dailiai apskrus. Atvėsinti. Saujelę iškeptų juostelių atidėti į šoną papuošimui. Kremui inde išsukti iki purumo minkštą sviestą, supilti kondensuotą saldintą pieną vėl išsukti iki vientisos masės, įpilti vanilės – išmaišyti. Kremo šiek tiek paskleisti ant maistinės plėvelės, per juostelių ilgį ir plotį tiek kiek juostelių sudėsite, tada sudėti juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepti kremą, ant viršaus dar vienas sluoksnis juostelių, vėl kremas, ir vėl juostelės, užbaigti kremo sluoksniu Ir susukti į ritinį plėvelės pagalba: tempti vieną plėvelės galą, ant viršaus kitą, ir būtina tvirtai suspausti viską į cilindro formos ritinuką. Palikti šaldytuve nakčiai, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti. Po nakties (ar kelių parų laikymo šaldytuve) išvynioti iš maistinės plėvelės, ir aplipinti likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispaudžiant delnu. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.