2016 m. sausio 13 d.

Tortas „Obuolių rojus“



 damų piršteliai (12-14 vnt.)
obuolių ar apelsinų sultys (450 ml)
obuoliai (3 vnt.)
citrinų skonio Dr.Oetker želė (2 pakeliai)
plakamoji grietinėlė (300 ml)
miltelinis cukrus (pagal skonį)
tarkuota citrinos žievelė (1 a.š.)

Formą iškloti kepimo popieriumi. Į indą supilti 150 ml sulčių, sudėti sausainius cukruota puse, pamirkyti ir sudėti į formą. Stengtis, kad forma būtų visiškai pripildyta.
Obuolius nulupti, supjaustyti, sudėti į keptuvę ir įpilti nuo sausainių likusias sultis. Pakaitinti, kol obuoliai suminkštės. Sutrinti juos blenderiu ir dar pertrinti per sietelį.
Užvirinti likusias sultis, suberti želės miltelius ir maišyti, kol ištirps. Atmatuoti 300 ml obuolių tyrės. Padalinti želės tirpalą į dvi dalis ir vieną supilti į dar šiltą obuolių tyrę. Obuolių tyrę supilti į formą su sausainiais ir pastatyti į šaldytuvą.
Grietinėlę išplakti. Šaukštą plaktos grietinėlės dėti į želės tirpalą, išmaišyti, pakartoti tai kelis kartus, o tada jau sumaišyti abi mases. Jei reikia įberti cukraus ar įpilti citrinų sulčių. Masę sukrėsti ant obuolių įdaro. Stingdinti šaldytuve. Skanaus!


Šaltinis: VMG žurnalas „Verdu ir kepu“ 82 psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.