2016 m. sausio 13 d.

Keptas kalakutas



kalakutas (0,5 vnt.)
Marinatui:
vanduo (2,5 l)
druska (100 g)
cukrus (25 g)
citrinos rūgštis (7 g)
juodieji pipirai (0,5 a.š.)
česnakai (2-3 skiltelės)
prieskoninės žolelės (pagal skonį)
citrinos (2 vnt.)


Kalakutą (apie 2-3 kg) pamerkti į marinatą, kad apsemtų, ir laikyti apie 12 val. vėsioje patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti prieskoniais ir įvynioti į foliją. Orkaitę įkaitinti iki 250 °C. Įvyniotą kalakutą įdėti į skardą įpilkite 1 litrą vandens. Sumažinti temperatūrą iki 200 °C ir kepkite 2 val. Po to foliją viršuje perkirpti, atlenkti ir dar kepti apie 1 val., kol paukštis gražiai apskrus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.