2016 m. sausio 12 d.

Pyragų diena

Lapkričio 6 d. "Pyragų diena"... Prie pyragų dienos akcijos prisidėjome ir mes...
Pati gaminau ir kitų paragavau... 


Kavos pyragas

sviestas (150 g)
kiaušiniai (4 vnt.)
cukrus (270 g)
vanilinis cukrus (1 šaukštas)
kepimo milteliai (1 šaukštas)
kvietiniai miltai (300 g)
šaltas pienas (200 ml)
šiltas pienas (50 ml)
kakavos milteliai (3 šaukštai)
tirpi kava (1 šaukštas)
Glaistui:
grietinėlė (35 proc.) (200 ml)
rudasis cukrus (150 g)
sviestas (60 g)
migdolų riekelės (100 g) 

Išlydyti sviestą ir palikti atvėsti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į kiaušinių plakinį. Tada supilti šaltą pieną ir lydytą sviestą. Trečdalį tešlos atidėti į kitą indą. Kakavos miltelius ir tirpią kavą sumaišyti su šiltu pienu. Šį skystį supilti į atidėtą tešlos gabaliuką ir gerai išmaišyti. Pusę šviesios tešlos sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, tada – tamsią tešlą ir vėl sluoksnį šviesios. Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Palikti atvėsti.
Į puodą supilti grietinėlę, sudėti sviestą, suberti cukrų ir kaitinant maišyti. Pavirus apie 15 min. masė pradės tirštėti. Maišyti ir virti, kol keps pyragas. Traukti pyragą iš orkaitės, lėtai supilti užpilą ir palikti susigerti. galima subadyti mediniu iešmeliu, tuomet užpilas susigers giliau. Pravėsus pyragui, bet kol dar užpilas šiltas, apibarstyti migdolų riekelėmis. Prieš patiekiant peiliu apipjauti pyrago pakraščius ir išimti iš kepimo formos. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.