2016 m. sausio 11 d.

Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu



razinos (100 g)
brendis (50 ml)
sviestas (120 g)
juodasis šokoladas (100 g)
tirpi kava (1 v.š.)
pienas (100 ml)
cukrus (150 g)
kiaušiniai (2 vnt.)
kakava (30 g)
miltai (170 g)
kepimo milteliai (1,5 a.š.)
Kremui:
maskarponės sūris (200 g)
Rududu (150 g)
tirpi kava (1 a.š.)
karštas vanduo (1 v.š.)
brendis (1-2 v.š.)

Orkaitę įkaitinti iki 190 C. Razinas užsimerkti su brendžiu iš anksto. Paskui nuvarvinti. Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėti į nedidelį puodelį ir kaitinti vis pamaišant, kad pamažu ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputį supilti pieną ir sudėti tirpią kavą, pašildyti, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kiaušinius šiek tiek paplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilti ant miltų ir išmaišyti. Tada supilti kiaušinius ir išmaišyti, suberti brendyje išmirkusias razinas ir vėl išmaišyti - bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilti ją į kepimo formeles ir kepti apie 20-25 min., kol iškils ir sutvirtės. Kremui šaukštelį tirpios kavos ištirpinti šaukšte karšto vandens, šliūkštelėti šaukštą ar du brendžio ir išmaišyti. Maskarponės sūrį sudėti į dubenį ir pradėti plakti, kad jis truputį suminkštėtų, tada dėti karamelizuotą sutirštintą pieną, supilti kavos ir brendžio mišinį. Išplakti, kad masė taptų vientisa. Kremo užtepti ant keksiuskų ar išspausti iš konditerinio maišelio. Skanaus!

Šaltinis: Beatos knyga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.