Ant viršaus galima barstyti džiovintus vaisius, riešutus ar saldainukus, zefyrus, spalvotus pabarstukus...
Papločiui:
kiaušiniai (2 vnt.)
cukrus (200 ml)
saldus sutirštintas pienas (200 ml)
grietinė (200 g)
geriama soda (1 šaukštelis)
miltai (300 ml)
kakavos milteliai (2 šaukšteliai)
Kremui:
30 proc. riebumo grietinė (800 g)
cukrus (150ml)
Glajui:
juodasis šokoladas (50 g)
sviestas (1 šaukštas)
plakamoji grietinėlė (100 ml)
kakavos milteliai (2 šaukštai)
Papločiams pertepti:
rūgštoka uogienė (bruknių ir obuolių arba vyšnių)
Papuošti:
šviežių arba džiovintų vaisių
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sudėti sutirštintą pieną, grietinę, miltus, sumaišytus su soda, ir viską gerai išmaišyti. Pusę šios tešlos supilti į apvalią 26
cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Kepti 20 min. 200 laipsnių orkaitėje. Į kitą tešlos dalį įmaišyti 2 šaukštus kakavos miltelių ir iškepti. Grietinę sumaišyti
su cukrumi. Atvėsusį rudą paplotį perpjauti į du sluoksnius. Apatinį dėti ant padėklo, skirto patiekti, ant jo užtepti pusę uogienės. Ant viršaus uždėti kitą tamsų paplotį. Šviesų paplotį supjaustyti kubeliais
ir sudėti ant torto. Karšto vandens vonelėje su sviestu ištirpinti šokoladą. Įmaišyti grietinėlę, kakavos miltelius ir užvirti. Paruoštu mišiniu apšlakstyti tortą. Papuošti šviežiomis uogomis arba džiovintomis.
Palaikyti per naktį šaldytuve. Skanaus!
Šaltinis: knyga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.